Cloud

Over ons

Img

Wij zijn BSO Superkiddo’s

De behoeften van de kinderen invullen en het het beste in hun naar boven halen

Super Kiddo’s is een buitenschoolse opvang waar ieder kind voelt dat het welkom is, waar elk kind aandacht liefde en ontwikkelingsstimulans krijgt. Voor ons is een geslaagde BSO dag als wij aan het einde van de dag kunnen zeggen dat:

test-kids

Met deze Super Kiddo’s doelen geven wij het activiteitenprogramma, ons handelwijze en pedagogisch beleidsplan vorm. Voor ons zijn dit belangrijk uitgangspunten als wij kijken naar schoolkinderen.

Om onze doelen samen te vatten in één zin hebben wij onze visie geschreven, de visie en de Super Kiddo’s doelen zijn ons rode leidraad voor het opvangen van kinderen.

Waarom Superkiddo's zo special is

Visie en Missie toegelicht

 • Missie Buitenschoolse kinderopvang Superkiddo's

  Onze Missie

  Wij geloven er in, dat wij een verlengstuk kunnen zijn van een familie en de levenskwaliteit kunnen behouden, zonder dat de ouders daar iets voor hoeven te laten.

 • Visie Buitenschoolse kinderopvang Superkiddo's

  Onze Visie

  Onze visie is om de kinderen in hun jonge jaren zo goed mogelijk te kned en optimaal te begeleiden voor te bereiden voor de toekomst.

 • Filosofie Buitenschoolse kinderopvang Superkiddo's

  Filosofie

  Wij zijn van mening dat een gestructureerde en evenwichtige aanpak, de basis komt voor opvoeding en betere resultaten op school.

Het proces van het 'leren' bij kinderen

COGNITIEVE VAARDIGHEDEN

Bij Superkiddo's vinden we het belangrijk dat de kinderen cognitieve vaardigheden als denken, bewustzijn, concentreren, onthouden, het waarnemen en het verwerken van informatie eigen maken en kunnen terughalen en toepassen.

 1. Verdiepende gesprekken

  Door open vragen te stellen en door te vragen, gaan wij met de kinderen echte gesprekken aan. Hierdoor is er sprake van een gelijkwaardig dialoog.

 2. Materiaal en ruimte

  Superkiddo's beschikt over verschillende ruimtes met divers speelmateriaal die de cognitieve ontwikkeling van de kinderen stimuleren gedurende vrijspel.

 3. Activiteiten en ontwikkelen

  Door diverse activiteiten, zoals een rebus of een quiz maar ook proefjes, woordzoekers en woordenslang, stimuleren wij de vaardigheden van de kinderen.

 4. Huiswerkbegeleiding

  Op de BSO is er mogelijk om huiswerk te maken, de pedagogisch medewerker geeft begeleiding daar waar nodig is bij rekenen, alfabet en schrijven.

Passie

img

en vooral liefde

Plezier

img

altijd met een lach

Flexibel

img

niet zo moeilijk

Ontzorgd

img

een fijn gevoel

Gediplomeerd en professioneel

Onze pedagogisch medewerkers beschikken over een diploma conform cao-kinderopvang

Alle pedagogisch medewerkers beschikken over een diploma conform cao-kinderopvang of zijn stagiaires die formatief worden ingezet volgens de wet en regelgeving. De pedagogisch medewerkers zijn gekoppeld in het personenregister kinderopvang en worden daardoor continue gescreend.

Pedagogische medewerkers professioneel en gediplomeerd